Spring naar content

Money Makers finale 15 juni

Jonge ondernemers Canisius steunen goede doelen met duizenden euro’s!

De derdeklassers van het Canisius hebben bewezen dat creatief ondernemen ook tijdens de pandemie nog steeds mogelijk is.

Jaarlijks organiseert de sectie economie van het Canisius College het project Money Makers. Alle derdejaars leerlingen starten een eigen bedrijf en combineren hun talenten met het ondernemerschap. Onze jonge ondernemers waren afgelopen herfst en winter druk bezig met het schrijven van een ondernemersplan. Ondanks vele tegenslagen hebben de leerlingen bewezen dat ondernemen ook tijdens corona mogelijk was.
De jonge ondernemers konden echt ondernemen en ze namen ook de coronaregels zeer serieus. Daarmee lieten ze een groot verantwoordelijkheidsgevoel zien. De sectie economie is in de afgelopen twaalf jaar altijd al bijzonder trots op iedere lichting jonge ondernemers geweest. De leerlingen blijven ons als economiedocenten, iedere keer weer verrassen met allerlei creatieve ondernemingen. Keihard werken voor een goed doel, zonder eigenbelang. Daar hebben wij alleen maar respect voor.
Woensdag 15 juni 2022 is de finale, ook om 6 ondernemers in het zonnetje te zetten. Deze 6 ondernemers gaan met elkaar de strijd aan om een van de drie prijzen te winnen.
De eerste prijs is een juryprijs. De jury beoordeelt de groepjes op meer dan 10 kwaliteiten.
De tweede prijs is een publieksprijs. Iedereen kan stemmen op een groep ondernemers. Hou daarvoor de sociale media in de gaten…
De derde prijs is een docentenprijs en wordt uitgereikt door de 3 economiedocenten.
Als u het leuk vindt om hierbij aanwezig te zijn, dan bent u van harte welkom op woensdag 15 juni om 18.30 uur. Tijdens deze finale wordt ook de totale opbrengst bekend gemaakt.

Dit jaar hebben de leerlingen de volgende goede doelen gekozen:
1. Make-A-Wish
2. Wereld Kanker Onderzoek Fonds
3. CliniClowns
4. WNF
5. Save the Children
6. KWF Kankerbestrijding
7. KiKa
8. War Child
9. Het Vergeten Kind
10. Rode Kruis
11. Vogelbescherming Nederland
12. Ronald McDonald Huis
13. Dierenambulance
14. DierenLot
15. Stichting Vluchteling
16. S.O.S. Kinderdorpen
17. Stichting AAP
18. Voedselbank Nijmegen
19. Hulphond Nederland
20. Childslife
21. Cordaid