Spring naar content

Finale Pubquiz 2022!

Finale Pubquiz 2022: Zoethout was nog nooit zo bitter!

Op donderdag 15 december 2022 was de eerste finale van de @VOCampus Pubquiz in restaurant De Meesterproef! In totaal streden 22 teams van 8 verschillende middelbare scholen om de prestigieuze wisselbeker en de eeuwige eer! Namens het Canisius College deden mee: ‘strikje voor Justin’ (Daan, Julius, Bram en Morris), ‘de 4 i’s’ (Julia, Xin, Marieke en Finn) en ‘Pampa’ (Sil, Jolijn, Meike en Annebel).

In 9 rondes moesten de leerlingen alle zeilen bijzetten om zoveel mogelijk punten te sprokkelen. Kennis over muziek, kunst, cultuur, Nijmegen en toekomst was van belang, maar ook was er een ronde waarbij leerlingen hun smaakpapillen moesten inzetten. Ook hebben ze met lego een creatie moeten nabouwen. De creatie mocht alleen gezien worden door enkele leerlingen uit de groep en een andere leerling uit de groep moest het bouwen.

Het geheel was mooi aangekleed met muziek, lekkere hapjes en drankjes. Al met al een zeer geslaagde avond. Aan het einde van de avond was de uitslag waarbij ‘we’ het goed hebben gedaan. Een mooie 10e plaats voor Pampa, een zeer verdienstelijke plek voor de 4 i’s en op een half puntje van de winst de tweede plek voor strikje voor Justin! De heren hebben het heel goed gedaan, maar baalden toch een beetje van de tweede plek, zeker omdat ze een smaak hadden getypeerd als zoethout, terwijl het drop moest zijn!

Wij (Jeroen, Lucas en ik) kijken terug op een geslaagde eerste editie van deze Pubquiz! Een mooie, gezellige en verbindende activiteit!

Lucas, Jeroen en Reinout