Spring naar content

Voordracht- festival 2022

Het jaarlijkse Voordrachtfestival is een project voor en door jongeren, waarbij zij aan de hand van een jaarlijks wisselend thema hun creatieve interpretatie laten zien van literaire teksten en gedichten. Het resultaat is een reeks voorstellingen van verschillende scholen, waarbij muziek, theater, dans, beeldende kunst, digitale vormgeving en voordrachtskunst worden gecombineerd. Het Canisius College deed jarenlang succesvol mee aan deze theatervoorstelling.

Er is ook elk jaar een affichewedstrijd gekoppeld aan het Voordrachtfestival. Leerlingen gaan op school aan de slag om aan de hand van het thema van het jaar een pakkende affiche te ontwerpen. Uit alle inzendingen kiest een deskundige jury de winnaar. Bij het thema van dit jaar ‘De eerste liefde’ viel het Canisius College in de prijzen. Luna Bouman won de tweede plek voor haar poster en de eervolle vermelding ging naar Rosa Voetee.

Hieronder is het juryrapport te lezen

Bij het ontwerp van Luna Boumans (3 havo) merkt de jury op dat het een heel verrassend beeld is waarbij de uitgeknipte letters ‘Eerste liefde’ en de tekening elkaar versterken. Het concept is spannend, ietwat luguber en heel origineel. Door de plaatsing van de overige tekst plaatsing, minder goed leesbaar en minder mooi neergezet heeft deze poster net niet de eerste plaats bemachtigd.

Luna Boumans 3Ha Canisius College (1)

Een eervolle vermelding is er voor Rosa Voetee (3 VWO). Haar poster wordt positief beoordeeld om het heel sterke en poëtische beeld. Er is goed doorgedacht over het concept eerste liefde: het beeld gaat verder dan hartjes en liefdesbrieven. Het idee is mooi uitgewerkt in rust en eenvoud. Als poster werkt deze niet goed door de stapeling en het kleine formaat van de tekst, maar als illustratie zou dit zo de omslag van een poëziebundel kunnen zijn. Heel knap gedaan!