Spring naar content

CC+ activiteiten

Prettige en veilige sfeer

Op het Canisius College gaan we goed met elkaar om. Van leerlingen tot personeel: samen zorgen we voor een prettige sfeer op school zodat iedereen zich veilig voelt. Als je je thuis voelt op school, ben je ook in je (school)werk op je best.

CC+activiteiten

Onderzoeken, ontdekken en beleven: dat doe je als leerling op het Canisius College niet alleen in de lessen maar ook daarbuiten. Met CCplus kun je meedoen aan veel extra activiteiten. Zowel in school als daarbuiten.

Zjee Huub is een begrip op het Canisius College! Het Zjee Huubteam bestaat uit leerlingen en enkele docenten: samen organiseren zij de schoolfeesten voor de leerlingen uit het eerste en tweede leerjaar. Zo opent het schooljaar met het Zwart-Witfeest voor de nieuwe brugklassers en sluit elk jaar af met een spetterende School’s Out Party voor de leerjaren 1 en 2.

In het Zjee Huubteam?
Meedoen aan het Zjee Huubteam betekent dat je vier keer per jaar helpt bij het organiseren van schoolfeesten. Van voorbereidingen als inkopen doen en posters maken tot opbouwen, het regelen van licht en geluid, het zorgen voor de muziek en surveilleren: er is veel waar je aan kunt meewerken.

Heb je interesse? Neem dan contact op met begeleider Michel Bom via [email protected].

Ben jij geïnteresseerd in schrijven, vloggen, filmen, fotograferen of videobewerking? Dan kun je op het Canisius College meedoen aan het Mediahuis Nijmegen. Op deze website publiceren leerlingen hun journalistieke producties en creatieve content. Als redacteur van het Mediahuis Nijmegen ga je binnen én buiten de school op zoek naar goede verhalen en onderwerpen om onder de aandacht te brengen. Ook krijg je gastcolleges en rondleidingen van oud-leerlingen die nu in de media werken.

CCMagazine is onze schoolkrant. Gemaakt voor en door leerlingen dus! De schoolkrant verspreiden we drie tot vier keer per jaar onder alle leerlingen van het eerste en tweede jaar. De redactie bestaat uit enthousiaste leerlingen van alle leerjaren en afdelingen. Zij maken iedere keer weer met veel plezier een CCMagazine dat vol staat met interviews, rubrieken, quizzen en reviews.

Benieuwd naar het CCMagazine? Bekijk hier een van de edities.

Al heel lang zetten leerlingen en docenten van onze school zich in voor Actie Adoptie, een steunfonds van het Canisius College voor verschillende goede doelen. Deze inzet heeft er in de afgelopen jaren voor gezorgd dat er al veel mooie projecten zijn gerealiseerd in landen die deze hulp goed kunnen gebruiken. Elk schooljaar is er een actieve kerngroep van leerlingen die, onder begeleiding van enkele docenten, allerlei dingen organiseert ten bate van Actie Adoptie. De chocoladeletteractie, de Valentijnsrozenactie, de sponsorloop voor brugklassers: we slagen er elk jaar in om een mooi bedrag van zo’n twaalfduizend euro bijeen te brengen!

 

 

Elk jaar ga je als leerling uit het eerste, tweede of derde leerjaar in de laatste week van het schooljaar op collegekamp. Dit is al ruim vijftig jaar een uniek en spectaculair evenement, dat wordt georganiseerd door (oud-)leerlingen. Het collegekamp duurt een week en er doen in totaal driehonderd leerlingen aan mee, inclusief staf. Je verblijft samen in tenten op een evenemententerrein in Noord-Limburg, op ongeveer 40 kilometer fietsen van Nijmegen.

Groots opgezette spellen, fantastische uitdagingen, waterplezier en veel gezelligheid: op collegekamp beleef je het allemaal.

Op het Canisius College is een GSA actief. GSA staat voor Gender @ Sexuality Alliance. Dit is een groep leerlingen die vindt dat iedereen op onze school de vrijheid heeft te kunnen zijn wie ze zijn, zonder zich daarvoor te hoeven schamen of verantwoorden.

Wil je meer weten, neem dan contact op met de GSA via:  [email protected]

 

Voor onze leerlingen beschikken we als school over een CJP (cultuurkaart). Zo kunnen we leerlingen van alle jaarlagen inspirerende culturele activiteiten aanbieden.
Voor de onderbouw en het derde leerjaar zijn dat bijvoorbeeld projectdagen, het bijwonen van theater- of dansvoorstellingen en het bezoeken van diverse musea. Daarnaast organiseren we ook vanuit diverse vakken activiteiten.
In de bovenbouw vinden de culturele activiteiten en excursies voornamelijk plaats binnen het vak CKV. Ook hier geldt dat andere vakken activiteiten of excursies organiseren van het tegoed op de cultuurkaart.