Spring naar content

Ouderavond: Hoe help ik leren?

Je kind thuis begeleiden en ondersteunen voor school, hoe doe je dat eigenlijk? Zeker in deze tijd, waar jezelf mogelijk meer thuiswerkt en je dus ook meer ziet gebeuren. Je vraagt je wellicht af of jouw kind de juiste werkwijze hanteert bij het schoolwerk. Maar ook of er de juiste keuzes worden gemaakt tussen school, vrienden, PlayStation, tas opruimen en vrienden op de app. Het ene kind studeert ongezond veel en doet geen oog meer dicht. Het andere doet juist te weinig en weer een ander klapt dicht uit machteloosheid en spanning. Maar hoe help je als ouder in dit proces? Kijk je radeloos toe? Ga je de strijd aan, met ruzie aan de eettafel tot gevolg?

Samen met de ouderraad, ons ondersteuningsteam en het samenwerkingsverband organiseren wij een ouderavond waarin de bovenstaande onderwerpen aan bod komen. We starten de avond met een inleiding door Elleke Spit. Zij komt wekelijks tientallen leerlingen tegen van alle leeftijden en niveaus die moeite hebben met het organiseren van hun (school)werk. Vooral in deze tijd, waarbij veel flexibiliteit van onze kinderen wordt verwacht, komt dit vaker voor.

Elleke maakt in haar begeleiding gebruik van de SARAH methode. Zij zal u meer inzicht geven in het beter leren begrijpen van uw kind bij het studeren. Hoe kunt u het beste vragen stellen en welke verwachtingen zijn realistisch in de begeleiding van uw kind. Na de introductie gaan we in verschillende groepen uit elkaar (breakout rooms). Iedere breakout room heeft een thema dat kort wordt geïntroduceerd.

De eerste breakoutroom wordt geleid door Elleke Spit.
In de tweede breakoutroom neemt Hilde den Exter het woord. Zij is begeleider passend onderwijs en begeleidt leerlingen één op één die vastlopen om verschillende redenen. Deze avond staat zij stil bij leerlingen die schoolwerk maar niet los kunnen laten en daardoor een ongezonde school-privébalans ontwikkelen.
Tot slot is er een breakout room onder begeleiding van Janina Zochowski. Zij is leerlingcoördinator van de havo-bovenbouw en faalangstreductietrainer. Zij zal deze avond al uw vragen beantwoorden in het herkennen en begeleiden van faalangst bij uw kind en hoe u hier als ouder mee om kunt gaan.

Lees hieronder het verslag van de avond en de daarbij behorende powerpoint.

 

Ouderavond planning 2022 CC

Verslag ouderavond planning 2022 CC