Spring naar content

Team ‘project schone zuurstof’ gaat door naar de halve finale van Vakkanjer Scout!

Met Vakkanjer Scout ontdekken jonge vmbo’ers / havisten en vwo’ers hun vakmanschap en zetten ze flinke stappen in hun ontwikkelen.
Niet alleen op technisch vlak, maar ze werken ook aan andere skills zoals probleem oplossen, presenteren en samenwerken.

Eva, Noor, Sophie en Kim uit klas 1d van het Canisius College zijn aan de slag gegaan met een echte opdracht voor een urgent en realistisch probleem. In de challenge ‘Frisse lucht’ bedachten ze nieuwe manieren om hun school en omgeving zo gezond mogelijk te maken met voldoende frisse lucht.

Project schone zuurstof had het beste idee en de meeste stemmen. Zij gaan door naar de halve finale. Daar presenteren ze hun oplossing aan de vakjury en de opdrachtgever. De allerbeste ideeën gaan door naar Vakkanjers LIVE, de landelijke finale in juni 2023.

Door het gebruik van planten bovenop de kluisjes krijg je meer zuurstof en frisse lucht. Automatische bewatering en belichting zorgen ervoor dat de planten optimaal groeien. De jury was erg enthousiast over dit uitvoerbare idee.

Frisse lucht voor leerlingen
De challenge ‘Frisse lucht voor leerlingen’ daagt leerlingen uit op zoek te gaan naar nieuwe manieren om hun eigen school en omgeving zo gezond mogelijk te maken met voldoende frisse lucht..

Over Vakkanjers
Vakkanjers is een programma dat mede mogelijk wordt gemaakt door A+O Metalektro, OOM en WijTechniek en wordt uitgevoerd door Platform Talent voor Technologie. Vakkanjers is ontstaan uit een initiatief van technische sectoren om meer jongeren te interesseren voor techniek. Met dit programma ontdekken en ontwikkelen jongeren hun vakmanschap al sinds 1999. Vakkanjers is een educatief programma waarin leerlingen een oplossing bedenken voor een technisch vraagstuk. Dat doen ze aan de hand van urgente en realistische opdrachten. Kijk voor meer info op www.vakkanjers.nl.