Spring naar content

Voorstel-lingen Sociale Veiligheid

Voorstellingen in het kader van Sociale Veiligheid.  

Als docententeam besteden wij natuurlijk aandacht aan de sfeer binnen de klas en op school, zowel in de fysieke als in de online wereld; dit doen we met name in de mentorlessen. Om het gesprek ook eens op een andere manier op gang te brengen, is er deze week voor leerjaar 2 en 3 een thematische theatervoorstelling op school.

Voor leerjaar 2 is er de voorstelling iSocial. iSocial gaat over de online wereld. Wat zet je er wel op en wat absoluut niet? Wat is veilig? Hoe weet je of iemand echt is? Wat doe je als je moeder een gênante kinderfoto van jou online zet? In de voorstelling worden 3 middelbare scholieren gevolgd die hun weg proberen te vinden in de wereld van internet en sociael media. In het nagesprek komen de thema’s privacy, cyberpesten, online do’s en dont’s, sexting, online identiteit en alles wat verder bij deze online wereld hoort aan bod.

Voor leerjaar 3 is er d interactieve theatervoorstelling RESPECT!

Sociale media, pesten, grensoverschrijdend gedrag en groepsdruk staan daarin centraal. De leerlingen zien hoe het niet hoort en hoe het wel kan.
Ook maken ze kennis met het format ‘Echte pubers hebben Respect’ en komen fragmenten uit de actualiteit voorbij. Doorlopend is er een verhaallijn waarbij een gebeurtenis op sociale media -in de realiteit- volledig uit de hand loopt.
De voorstelling is een keiharde confrontatie met de online en offline werkelijkheid.